Posted on

Storia dei Manichini

negozio4

Figuríny

Z Wikipédie, l’enciclopedia libera.

manichino è un oggetto che riproduce un essere umano (čiastočne alebo úplne) so správnymi proporciami.

Pozadie

La derivazione del nome è ancora incerta. Dall’olandese Manneken s významom Malý človiečik. Alebo francúzština Mannes, kôš, s odkazom na košikárov, ktorí vyrábali aj figuríny s tkaným prútím. Existujú písomné správy o figurínach, v Európe, Definované ako veľké bábiky, già alla fine del 1300. Hlavne odoslané, kompletný s celým šatníkom, Od parížskeho súdu k ostatným európskym súdom. V Benátkach, v osemnástom storočí, počas sviatku Nanebovstúpenia Pána, Boli vystavené veľké bábiky oblečené v najnovšej francúzskej móde. Boli povolaní Piavole de Franza (Francúzske bábiky). Bambole abbigliate all’europea partivano da Parigi e da Londra per soddisfare le più ricche famiglie d’Oltreoceano, aby si dámy mohli vybrať svoje oblečenie v najnovšej móde. Dalla seconda metà dell’Ottocento, Používali sa malé bábiky, na ktorých vyrábali veľké krajčírky, v malých pomeroch, kópie ich výtvorov.

Krajčírska figurína

Figuríny 1893

Krajčírska figurína, Používa sa na skúšanie oblečenia počas jeho výroby. Jeho tvar a veľkosť bola určená odliatkom na jeho osobu.

Štruktúra

Manekýn používaný pri krajčírstve má iba strednú časť tela, trup: è cioè senza testa, Ruky a nohy, al loro posto per reggerlo vi è una piantana, zvyčajne statív. Tvorené škrupinou z papierovej hmoty, legno o plastica, čalúnené látkou. Existujú také, ktoré reprodukujú ženskú formu, pánske a detské: Môžu byť upravené pridaním alebo odstránením časti polstrovania, aby sa prispôsobili tvaru konkrétneho tela.

Veľkosti

Ogni manichino riproduce una taglia e le sartorie possono averne più di uno. Ovviamente non si può costruire un abito piccolo su un manichino di taglia grande, per ovviare al problema delle taglie vi è un modello nastaviteľný zložené zo škrupiny rozdelenej na štyri časti s vnútorným mechanizmom, ktorý umožňuje ich priblíženie alebo ďalšie oddialenie, pomocou spínača skrutkového voliča, aby ste si mohli vybrať správnu veľkosť. Pre dámsku obuv vám zariadenie tiež umožňuje nastaviť výčnelok a veľkosť prsníkov.

Ukážková figurína

Používa sa na vystavenie oblečenia, Takže úplne reprodukuje ľudskú postavu. V zásade existujú dva typy: Ten realistický, Produkt s funkciami, farby a detaily, ktoré napodobňujú ľudí a štylizované, dove i colori e i lineamenti non rispettano la realtà. Vyrobené z odnímateľných častí, Byť schopný byť oblečený, a otočné, aby ho mohol prinútiť zaujať rôzne pozície. Ukážková figurína, così come lo conosciamo oggi, trova una diffusione a partire dalla seconda metà dell’Ottocento, v Paríži, so zrodom obchodných domov.

Výtvarná figurína

Kĺbová figurína

Chiamato anche manichino snodato è un modello in scala del corpo umano realizzato in legno con delle giunture che ne permettono il posizionamento in pose particolari ma perfettamente compatibili con la fisiologia umana. Používajú ho umelci, hlavne maliari a sochári, vytvárať reprodukcie ľudských postáv, v ktorých je poloha tela a končatín prirodzená. Il manichino snodato è realizzato in legno ed ha delle giunture che riproducono, nella forma e nelle possibilità di movimento, ľudské. Týmto spôsobom môžu byť reprodukované rôzne ľudské polohy, všetky prirodzené a skutočné.

   

Skvelé ceny 2016

[woocat woocat woocat woocat]