Figuríny

Z Wikipédie, Slobodná encyklopédia.

manichino Je to objekt, ktorý reprodukuje ľudskú bytosť (čiastočne alebo úplne) so správnymi proporciami.

Pozadie

Odvodenie názvu je stále neisté. Z holandčiny Manneken s významom Malý človiečik. Alebo francúzština Mannes, kôš, s odkazom na košikárov, ktorí vyrábali aj figuríny s tkaným prútím. Existujú písomné správy o figurínach, v Európe, Definované ako veľké bábiky, už na konci 1300. Hlavne odoslané, kompletný s celým šatníkom, Od parížskeho súdu k ostatným európskym súdom. V Benátkach, v osemnástom storočí, počas sviatku Nanebovstúpenia Pána, Boli vystavené veľké bábiky oblečené v najnovšej francúzskej móde. Boli povolaní Piavole de Franza (Francúzske bábiky). Bábiky oblečené v európskom štýle opustili Paríž a Londýn, aby uspokojili najbohatšie rodiny v zámorí, aby si dámy mohli vybrať svoje oblečenie v najnovšej móde. Od druhej polovice devätnásteho storočia, Používali sa malé bábiky, na ktorých vyrábali veľké krajčírky, v malých pomeroch, kópie ich výtvorov.

Krajčírska figurína

Figuríny 1893

Krajčírska figurína, Používa sa na skúšanie oblečenia počas jeho výroby. Jeho tvar a veľkosť bola určená odliatkom na jeho osobu.

Štruktúra

Manekýn používaný pri krajčírstve má iba strednú časť tela, trup: To znamená, že je bez hlavy, Ruky a nohy, Na ich mieste je stojacia lampa, ktorá ju drží, zvyčajne statív. Tvorené škrupinou z papierovej hmoty, Drevo alebo plast, čalúnené látkou. Existujú také, ktoré reprodukujú ženskú formu, pánske a detské: Môžu byť upravené pridaním alebo odstránením časti polstrovania, aby sa prispôsobili tvaru konkrétneho tela.

Veľkosti

Každá figurína reprodukuje veľkosť a krajčíri môžu mať viac ako jednu. Je zrejmé, že nemôžete postaviť malé šaty na veľkej figuríne, Na prekonanie problému veľkostí existuje model nastaviteľný zložené zo škrupiny rozdelenej na štyri časti s vnútorným mechanizmom, ktorý umožňuje ich priblíženie alebo ďalšie oddialenie, pomocou spínača skrutkového voliča, aby ste si mohli vybrať správnu veľkosť. Pre dámsku obuv vám zariadenie tiež umožňuje nastaviť výčnelok a veľkosť prsníkov.

Ukážková figurína

Používa sa na vystavenie oblečenia, Takže úplne reprodukuje ľudskú postavu. V zásade existujú dva typy: Ten realistický, Produkt s funkciami, farby a detaily, ktoré napodobňujú ľudí a štylizované, kde farby a vlastnosti nerešpektujú realitu . Vyrobené z odnímateľných častí, Byť schopný byť oblečený, a otočné, aby ho mohol prinútiť zaujať rôzne pozície. Ukážková figurína, ako ho poznáme dnes, Rozšírila sa v druhej polovici devätnásteho storočia, v Paríži, so zrodom obchodných domov.

Výtvarná figurína

Kĺbová figurína

Tiež sa nazýva kĺbová figurína, je to zmenšený model ľudského tela vyrobený z dreva s kĺbmi, ktoré umožňujú jeho umiestnenie v konkrétnych pózach, ale dokonale kompatibilný s ľudskou fyziológiou. Používajú ho umelci, hlavne maliari a sochári, vytvárať reprodukcie ľudských postáv, v ktorých je poloha tela a končatín prirodzená. Kĺbová figurína je vyrobená z dreva a má spoje, ktoré sa rozmnožujú, vo forme a možnostiach pohybu, ľudské. Týmto spôsobom môžu byť reprodukované rôzne ľudské polohy, všetky prirodzené a skutočné.

Skvelé ceny 2016

[woocat woocat woocat woocat]

Informácie o tomto produkte? Kontakt: +39 051 0827878

manichini-benetton-2.jpg

Informácie o tomto produkte? Kontakt: +39 051 0827878

manichini-benetton.jpg

Informácie o tomto produkte? Kontakt: +39 051 0827878

manichini-bershka.jpg

Informácie o tomto produkte? Kontakt: +39 051 0827878

manichini-champion.jpg

Informácie o tomto produkte? Kontakt: +39 051 0827878

manichini-coconuda.jpg

Informácie o tomto produkte? Kontakt: +39 051 0827878

manichini-intersport.jpg

Informácie o tomto produkte? Kontakt: +39 051 0827878

manichini-liujo.jpg

Informácie o tomto produkte? Kontakt: +39 051 0827878

manichini-sergio-tacchini.jpg

Napíšte nám

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*